Голдън Стейт отнесе Сан Антонио в отсъствието на Кауай Леонард

Голдън Стейт отнесе Сан Антонио в отсъствието на Кауай Леонард

Голдън Стейт се възползва напълно от отсъствието на Кауай Леонард от отбора на Сан Антонио, побеждавайки с категоричното 136:100 Спърс във втория мач от финалната серия на Западната конференция от Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА). Вицешампионите от миналия сезон спечелиха първия мач със знаменит обрат след контузията на водещия играч на гостите и вече водят с 2:0 победи.

Стеф Къри отбеляза 15 от 29-те си точки в първата четвъртина, която Голдън Стейт завърши с аванс от цели 17 точки. До 16-та минута предината на Уориърс нарасна до 25 точки, с колкото те изоставаха в първия мач преди контузията на Леонард, а до полувремето домакините вече имаха предимство при 72:44. Къри пък вкара шест от девет стрелби от зоната за три точки и спечели седем борби за 31 минути игра. Освен Къри, петима други играчи на Голдън Стейт вкараха по повече от една тройка, а отборно те завършиха с 18/37 далечни стрелби.

Спърс имат три дни за почивка и размисли, преди серията да се премести в Сан Антонио. Шампионите от Югозападната дивизия ще се надяват и Леонард да се възстанови от контузията в глезена, получена по време на първия мач в Оукланд.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти