Кливланд победи Бостън с фантастичните 44 точки разлика

Кливланд победи Бостън с фантастичните 44 точки разлика

Шампионът в НБА Кливланд Кавалиърс подобри редица рекорди в плейофите с победата със 130:86 над Бостън като гост във втория мач от финалната серия в Източната конференция. С успеха "кавалерите" поведоха с 2:0 победи в серията преди тя да се пренесе в Кливланд за мачове номер 3 и 4. Гостите регистрираха 13-а поредна победа в плейофите, считано от края на миналия сезон и водеха с рекордните за плейофен мач 41 точки на полувремето.

Все пак тимът на Бостън успя да избегне да постави антирекорд за най-голяма загуба в плейофите в клубната си история, тъй като през 1995 година "келтите" отстъпиха с 47 точки пред Орландо Меджик в мач от първия кръг на елиминациите. ЛеБрон Джеймс вкара 30 точки за тима на Кливланд, който водеше с 14 след първата четвърт, 41 на почивката и 46 след първите 3 четвърти. Кевин Лав добави 21 точки и 12 борби за победителите, а Кайри Ървинг завърши с 23 точки.

За тима на Бостън, който игра през второто полувреме без лидера си Айзея Томас, получил травма през първата част, новобранецът Джейлън Браун бе най-резултатен с 19 точки. Двубоят ще се запомни и с още едно постижение, дело на ЛеБрон Джеймс. Капитанът на Кливланд стана първият играч от Карийм Абдул-Джабар през 1970 година, който вкарва поне 30 точки в 8 поредни мача от плейофите.

Първенство на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА), финали в конференциите:

Източна конференция:
Бостън - Кливланд 86:130
* Кливланд води с 2:0 победи в серията

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти