Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Волейнационалите делят между 58 и 155 бона от Световната лига

Волейнационалите делят между 58 и 155 бона от Световната лига

Волейболистите от националния ни отбор ще си поделят между 58 и 155 хиляди лева за участието си в първата фаза на Световната лига тази година. Това показва справката с премиите, които са фиксирани от международната федерация за всеки един от 9-те двубоя, които ще изиграят отборите преди финалната шестица в Куритиба (4-9 юли).

Според информацията, предоставена до медиите, минималната сума за поражение в даден мач е 300 долара на човек. Това прави $3600 за 12-те волейболисти, които са записани в състава за конкретната среща, или общо $32 400 при 9 загуби. Успех пък се равнява на по 800 долара на състезател, което е $9600 отборно и означава максимум печалба от $84 400.

През тази година България ще участва на три турнира в първа група от най-комерсиалния национален турнир. Воденият от Пламен Константинов тим ще започне участието си с визита в Казан (2-4 юни), където ще играем с домакините от Русия, Франция и Аржентина. Следва сблъсък с Бразилия, Полша и Канада във Варна (9-11 юни), а за финал на първата фаза е отредена визита в Кордоба, където ще мерим сили с домакина Аржентина, Бразилия и Сърбия.

При положение че националите съумеят да се наредят сред най-добрите пет отбора в генералното класиране (без там да влиза Бразилия), това ще им гарантира нова солидна печалба. Регламентът предвижда отборите, които разделят петото място в крайното подреждане, да получат по 75 хиляди долара. За четвъртия са предвидени 150 хиляди, бронзът носи 300, а среброто – 500 хиляди долара. Шампионската титла пък върви с премия от $1 милион!

Трикольорите продължават подготовката си във Варна за старта на Лигата. На 27 и 28 май селекцията на Гибона ще изиграе две контроли в морската столица с Китай, като проверката в неделя ще бъде открита за фенове. Азиатците пристигат в България в четвъртък.

Владимир ИВАНОВ, "Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти