Шок в Италия! Молфета няма да играе в Суперлигата

Шок в Италия! Молфета няма да играе в Суперлигата

Отобрът на Експривия (Молфета) няма да участва в елита на италианското първенство през предстоящия сезон. Новината бе оповестена от президента Антонио Антоначи чрез съобщение на клубния сайт.
Посочват се две основни причини за решението. Първата е липсата на средства поради факта, че от ръководството не са успели да сключат нито едно споразумение за спонсорство за 2017/2018.

"Никога не сме имали шанса да сключим дългогодишен договор за спонсорство, за да направим поне средносрочен план и да получим финансова подкрепа в съответствие със стандартите на лигата, което би ни позволило преследваме определени цели."

Другата причина е ограниченият капацитет на залата.

"Преди повече от три години Лигата обяви в регламента, че всеки отбор, от сезон 2017/2018, трябва да има зала с капацитет от поне 3000 места. Знаете, че ние не покриваме тези критерии. След разширяване местата достигат до 1 682. "Пала Поли", нашата легендарна зала, вече не отговаря на параметрите, които се налагат и ние сме наясно с това. Трябва да намерим алтернативно решение. Излишно е да казваме, че сме мислили за това", гласи още съобщението.

Така клубът, основан през 60-те години, се оттегля от Серия А1, след 4 последователни сезона в италианския елит. Молфета завърши редовния сезон на 10-о място в Суперлигата на Италия, не постигна успех в плейофите, но избегна отпадането.

BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти