Николай Желязков: Каквото имам да кажа, съм го направил пред федерацията

Николай Желязков: Каквото имам да кажа, съм го направил пред федерацията

Националният треньор на младежите на България Николай Желязков отказа да коментира каквото и да било по повод грозните сцени разразили се след мача България – Сърбия 0:3 на световната квалификация в Пожаревац.

„Каквото имам да кажа, съм го направил пред ръководството на федерацията”, лаконичен бе той, без да потвърждава или отрича за случилото се в западната ни съседка.

Според информация на „Тема Спорт” мълчанието е с цел скандалният инцидент да бъде замазан и никой да не разбере за него. Причината – двамата волейболисти да се отърват без наказания и последици за поведението си, тъй като били „талантливи и с бъдеще в мъжкия национален отбор”. Не случайно и до този момент никой не е казал нищо по случая.



Трябва да се отбележи обаче, че при нормална среда и в добре работеща федерация Люцканов и Манчев ще отнесат жестоки санкции и минимум изваждане от националните отбори на страната, било то за младежи или мъже, за неопределено време.

Пример за подобна санкция е Ървин Нгапет. Звездата на Франция бе изключен от състава от световното първенство през 2010-а заради проблеми с дисциплината, а Модена го извади от игра през 2015-а, след като блъсна трима души с кола и избяга.

Хари Латифян, „Тема Спорт“

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти