Иван Сеферинов: Турция е фаворит, какво от това? (видео)

Иван Сеферинов: Турция е фаворит, какво от това? (видео)

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Сеферинов определи шансовете ни за спечелване на предстоящата световна квалификация в София като добри, а шансовете за квота като реални.

"Турция е фаворит в тази надпревара, но какво от това? Да, в последните години турците изградиха много добра школа и резултати. Но ние също имаме добри възможности и състезателки. Имаме сили и възможности да ги победим. Надявам се това да стане и с помоща на публиката, която в зала "Христо Ботев". Призоваваме феновете да ни подкрепят, защото тази квалификация е много важна за нас", коментира Сеферинов.

България е домакин на турнира в Група С от квалификаците, който ще се проведе от 31 май до 4 юни в столичната зала "Христо Ботев". Съперници на "лъвиците" са още Турция, Румъния, Черна гора, Швейцария и Косово. Само победителят ще спечели квота за световното първенство през 2018-а в Япония, а вторият отбор отива на допълнителна квалификация.

Селекционерът Иван Сеферинов заяви, че не бива да се подценяват и останалите отбори, от които може да дойде някоя изненада. "Румъния е тимът, който може да поднесе най-голямата изненада. Румънките по нищо не ни отстъпват. Надявам се, обаче, ако сюрпризират някого, то това да бъде Турция".

Снимки: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от пресконференцията на НО за жени - ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти