Шефът на Миньор твърди, че клубът виси само с по една заплата на играчите

Шефът на Миньор твърди, че клубът виси само с по една заплата на играчите

Волейболистите на Миньор (Перник) не са получили само февруарската си заплата, заяви президентът на клуба Петър Първанов в отговор на разпространеното вчера писмо от част от състезателите на отбора. Той припомни, че съставът е изиграл последния си мач на 5 март.

"Основната вина е на играчите, че отпаднаха на първия етап на първенството, не успяха да се класират нито за плейофите, нито за Купата на България", каза Първанов. По думите му това е довело до отдръпване на спонсорите.

Волейболистите са получавали редовно заплатите си през сезона, били са осигурени и на половин храноден, ползвали са възстановителни центрове, посочи Първанов. Той определи твърденията на играчите в писмото като преинсценирани. "Не може да отпаднеш на ранен етап и да искаш да получаваш заплата до края на първенството, подчерта президентът на Миньор. Според него към днешна дата всички задължения на клуба, с изключение на заплатите за февруари на волейболистите, са разплатени. Ръководството на Миньор е огорчено от написаното в писмото", каза още Първанов.

Вчера волейболисти на Миньор разпространиха писмо, в което твърдят, че месеци след приключване на волейболната Суперлига все още не получават голяма част от финансовите си възнаграждения.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти