Перуджа привлече либерото на Тренто, трентинци искат Ерик Шоджи

Перуджа привлече либерото на Тренто, трентинци искат Ерик Шоджи

Италианският волейболен гранд Сър Сейфти Конад (Перуджа) ще има ново либеро през следващия сезон. "Червените дяволи" подписаха договор с либерото на вицешампиона Диатек (Тренто) Масимо Колачи. Това е второ ново попълнение за Перуджа след младия американски разпределител Джеймс Шоу.

След 7 сезона с фланелката на трентинци, през които спечели 11 трофея, 32-годишният Колачи реши да смени отбора. "Чувството е страхотно! Благодаря на президента и на клуба, които ме искаха толкова много. Зареден съм много и съм готов да бъда част от голямото семейство на Перуджа", заяви самият Колачи след трансфера.

Привличането на Масимо Колачи бе прието като подарък за колоритният президент на Перуджа Джино Сирчи, който преди няколко дни навърши 61 години.

В същото време вицешампионите от Тренто вече се оглеждат за заместник на Колачи. Трентинци са се насочили към американеца Ерик Шоджи, който през този сезон игра за руския Локомотив (Новосибирск) с треньор Пламен Константинов, и към Даниеле Де Пандис от Молфета, който се отказа от италианската Суперлига.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти