Новият Зенит (Санкт Петербург) иска Митар Джурич

Новият Зенит (Санкт Петербург) иска Митар Джурич

Гръцкият диагонал на Калцедония (Верона) Митар Джурич е получил оферта от новия супер тим в Русия Зенит (Санкт Петербург). Според информация на известния волейболен колумнист Джан Лука Пазини публикувана в блога му в La Gazzetta dello Sport 28-годишният диагонал няма да удължи договора си с Верона и ще напусне.

Митар Джурич определено е един от най-търсените диагонали на трансферния пазар. Може би причината се крие във факта, че Джурич е роден шампион. Той може да е само на 28 години, но в кариерата си има 6 национални титли в 3 различни страни. Ставал е шампион с гръцкия Олимпиакос (Пирея), италианския Диатек (Тренто) и турския Халкбанк (Анкара).

Зенит (Санкт Петербург) пък ще бъде наследник на Автомобилист (Санкт Петербург), който в момента играе в третото ниво на първенството на Русия, но се очаква да вземе лиценза и мястото на Динамо (Краснодар) в Суперлигата на страната. Отборът от Краснодар е измъчван от финансови проблеми и ръководството на клуба е решило да съсредоточи усилията си само върху женското направление, което ще даде възможност на новия клуб от Санкт Петербург да си купи позицията в първенството. Новият проект ще бъде подкрепен финансово от газовия гигант “Газпром”, както и тима от Зенит (Казан). Преди известно време имаше информация, че от Санкт Петербург искат българския национал Цветан Соколов, но той остана в шампиона на Италия Кучине Лубе (Чивитанова).

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти