Свитолина подчини Халеп и остана перфектна във финалите през 2017-а

Свитолина подчини Халеп и остана перфектна във финалите през 2017-а

Елина Свитолина остана със стопроцентова успеваемост във финали през 2017 година и грабна четвъртата си титла за сезона, обръщайки в последния мач в Рим Симона Халеп - 4:6, 7:5, 6:1.

Освен че е най-постоянната през 2017-а, Свитолина е шампионка вече и в двата тенис турнира от сериите Premium 5 (предишният бе в Дубай), а също така спря невероятната серия на клей на Халеп (12 победи и вече едва 2 загуби). Така преди “Ролан Гарос” румънката не може да се счита за безкомпромисен фаворит, защото все пак Свитолина се поздрави и успеха в Истанбул на червени кортове.

СВИТОЛИНА ИЗПУСНА КАПАКА НА КУПАТА СИ ПРИ НАГРАЖДАВАНЕТО (ВИДЕО)
ТИТЛАТА В РИМ ИЗСТРЕЛЯ СВИТОЛИНА В ТОП 6 НА СВЕТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ
16 Елина Свитолина е шампионка в Рим
ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА СВИТОЛИНА ВИЖТЕ ТУК!
Първият сет мина под диктовката на Халеп, която освен по-прецизна от основната линия, изглеждаше и несравнимо по-спокойна от опонентката си. Свитолина не просто редеше грешка след грешка, с което допринесе за два бързи пробива на румънката (и аванс от 5:2), но дори бе принудена да пожелае консултация с треньора си Андрю Бетълс. В осмия гейм Халеп загуби равновесие и падна лошо на корта, след което имаше проблеми с движението си и допусна брейк за 5:3. Свитолина удържа следващото си подаване и върна интригата, но румънката отново демонстрира великолепно самообладание и спечели убедително сервис-гейма си за крайното 6:4.
В паузата между сетовете Халеп пожела медицинска интервенция и съответно превързване на десния глезен, за да се увери, че той няма да създава проблеми в остатъка от двубоя. Вторият сет започна с размяна на брейкове, но Свитолина скоро успя да обърне развоя на събитията и да се възползва от известното разсейване на Халеп, свързано с леката травма при падането. Свитолина направи пореден брейк за 5:3, но изпусна момента да завърши сета и Халеп стигна до равенство 5:5 в момент, в който вятърът на корта се усили значително. При 5:6 румънката трябваше да сервира за стигане до тайбрек, но първото подаване съвсем омекна и чак при 0-40 тя заигра сякаш не просто изчаква паузата между втория и третия сет. В крайна сметка обаче украинката стигна до пробив и вкара финала в решителна трета част.
По необясним начин обаче Халеп се срина тотално на корта и бе неузнаваема в третия сет, като спечели първия си гейм едва за 1:5. Свитолина също не бе безгрешна и при спечелване на подаването си за 5:0 направи две двойни грешки и позволи на румънката да стигне до точка за пробив, макар впоследствие да я отрази.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти