Григор пада и в "Race to London"

Григор пада и в "Race to London"

Григор Димитров регистрира спад, освен в световната ранглиста, и в класацията "АТР Race to London", която определя участниците в заключителния турнир на АТР в Лондон. В нея 26-годишният хасковлия вече е №8, което означава отстъпления с две позиции за най-добрия български тенисист. Както е известно, в английската столица по регламент играят осемте най-добри през сезона.

От началото на годината Григор е спечелил 1475 точки, като 720 от тях са от достигането му до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, а други 500 са от двете му титли в настоящата кампания - в Бризбън и София. След "домашния" турнир обаче играта на Димитров рязко тръгна надолу и той записа четири поредни загуби. Негативната серия бе прекъсната на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, където той достигна до третия кръг. Миналата седмица обаче българинът отново отпадна рано-рано след поражение  с 6:3, 2:6, 3:6 срещу Хуан Мартин дел Потро на старта на "Мастърс"-а в Рим.

Така с актив от 1475 точки Григор Димитров се нарежда на осмата позиция, а непосредствено пред него Новак Джокович (Сърбия) с 1615 точки. Сред първите трима няма промени. №1 в "АТР Race to London" е Рафаел Надал (Испания) с 4915 точки, следван от Роджър Федерер (Швейцария) с 4045 и Доминик Тийм (Австрия) с 2445 точки. Изненадващият шампион от "Мастърс"-а в Рим Александър Зверев прескочи наведнъж осем стъпала и излезе на четвърта позиция с актив от 2130 точки. В осмицата са още Давид Гофен (Белгия) с 1730 и Стан Вавринка (Швейцария) с 1690 точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти