Люта битка за рогата на Стоичков

Люта битка за рогата на Стоичков

Най-култовата награда в осмото издание на най-престижния турнир за знаменитости "Асикс Мастърс" вече чака своя нов кавалер. Христо Стоичков отново е приготвил рога за най-атрактивния тенисист. Трофеят вече е транспортиран от етрополското ловно стопанство "Елен" в дипломатически клуб "Глория Палас", арената на "Асикс Мастърс". Битката на корта започва в неделя (28 май) от 10 часа. Финалът се очаква около 14 ч, а в петък от 11 ч на националния стадион "Васил Левски" Любо Ганев ще даде пресконференция.

Освен огромните девет купи за победителите и всички полуфиналисти всеки участник ще получи малка статуетка за изявата си в осмото издание на турнира. Ракета от "Хед" ще има за феърплей. Ще има и нова награда. Жури ще определи най-добрия тенисист, който ще получи купата на вестник "Труд". През 2006-а турнирът се роди като "Труд Мастърс", за да стане от 2015-а "Асикс Мастърс".

Големият фаворит и тази година е четирикратният шампион Бойко Борисов. Премиерът за втори път поред ще участва в двойка с Катина Симеонова. Но ако иска да стигне до пети трофей, дуетът ще трябва доста да се изпоти.

Скрит фаворит е кардио хирургът проф. Генчо Начев в двойка с Петър Михнев. Двамата обещават "сърдечни проблеми" на корта на съперниците. Да оперира край мрежата обещава друг известен професор в лекарското съсловие  – проф. Коко Владов, който ще играе с доц. Петко Димов.

На корта ще има и традиционно шоу не само в спортен план. Димитър Туджаров-Шкумбата ще се появи в целия си блясък и ще докаже, че с вицове може така да разсее конуренцията. За съжаление контузия му попречи да излезе на корта тази година. Заменя го бившият шеф на парламента Борислав Великов. Спешна подкрепа Шкумбата ще получи и от съседна Сърбия. От там в позицията на чуждестранен гост идва фолк идолът Бобан Здравкович.

Бившият министър в три кабинета Валентин Василев ще доказва, че е нещо повече от „подводен камък” на корта.  Желание за финал не крият също и журналистите. Красимир Минев излиза с нов партньор – тенис коментатора Николай Драгиев и според анализатори този тандем е заплаха за всеки. Както впрочем и двойката Мартин Захариев/Христо Христов.

Загадка за публиката и съперниците е новият дует – тв водещият Асен Григоров и бизнесменът Васил Димов. Същото важи и за Бащата на валутния борд у нас - елегантния на корта Красимир Ангарски, който ще има до себе си топовната мощ на Ангел Бончев. Силов тенис ще изповядват волейболната звезда Димо Тонев и бившия футболен национал Росен Кирилов.

Каквото и да се случи в турнира, едно е безспорно - всичко ще е по протокол! Гарантира го присъствието в схемата на 16-те ВИП двойки Иван Димитров, шефът на протокола на президента Румен Радев. Той записва трето участие в надпреварата заедно с Николай Петров, водещия редактор на международния отел на "Труд".

Волейболната легенда Любо Ганев и домакинът на състезанието – Николай Божинов, собственик на "Глория Палас" обещават още по-силен блясък на надпреварата. Всички участници и служебни лица ще бъдат екипирани с последен модел от тенис колекцията на "Асикс". Ще има съдии, подавачи на топки, а гласовете на "Дарик" радио Иво Райчев и Михаил Дюзев ще покриват информациионно турнира. Кафе от "Спетема", енергийни напитки "К динк" и минерална вода "Княжевска" ще осигуряват "горивото" на играчите. А за лукса край корта и наградите ще се грижат от ПИБ като е помислено за всички екстри, като например... електронни цигари от "Иновейшън" БГ.

Всичко останало ще е изненада в най-лъскавия тенис турнир у нас – на 28 май от 10 до 14 часа. Входът както винаги е свободен. Няма знак "Стоп" и за емоциите!

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти