Не само Шарапова бе пренебрегната за “уайлд кард” за “Ролан Гарос”

Не само Шарапова бе пренебрегната за “уайлд кард” за “Ролан Гарос”

Преиздентът на Френската тенис федерация Бернар Гудичели трябваше публично да обяснява решението си да не даде “уайлд кард” на 35-годишния бивш топ играч Пол-Анри Матьо. Някогашният световен номер 12 е носител на четири титли от календара на АТР и се очакваше да бъде поканен за “домашния” си турнир от Големия шлем, но това не се случи и във Франция фактът стана почти толкова широко дискутиран, колкото и липсата на “уайлд кард” за Мария Шарапова.

“Времената се променят и ние трябва да се съобразяваме. “Уайлд кард” вече не е равносилно на награда, така че е редно да обърнем повече внимание на 20-23-годишните играчи. Разбира се, решението да пренебрегнем Пол-Анри беше много трудно, но тежките решения са част от работата ни. Трябваше да се погрижим за младото поколение”, обясни Гудичели.

За мъжкия турнир в “Ролан Гарос” “уайлд кард” получиха: Жулиен Бенето, Бенжамен Бонзи, Матиас Бург, Куентин Халис, Лоран Локоли, Алешандре Мюлер (всичките французи), Тенис Сандгрен (САЩ) и играч от Австралия след споразумение с местната тенис федерация.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти