Добър жребий за Григор в Париж

Добър жребий за Григор в Париж

Първата ни ракета Григор Димитров ще играе с френския ветеран Стефан Робер в първия кръг на Откритото първенство на Франция, отреди жребият на турнира от "Големия шлем" в Париж. Димитров досега не е играл срещу представителя на домакините, който в момента е №113 в световната ранглиста. Григор е поставен под №11.

37-годишният Робер има само един финал на сингъл в кариерата си - през 2010 година в Йоханесбург. Робер е достигал до №50 в света през октомври 2016 година. Французинът е спечелил малко над 2 милиона долара от наградни фондове в кариерата си.

Пред 12-ия в ранглистата на ATP Григор се открива отличен шанс да преодолее първия кръг на турнира от "Големия шлем" в Париж за първи път след 2013 година, когато отстъпи в третия кръг пред Новак Джокович. В последните три сезона Григор отпада на старта. През 2014 година го елиминира Иво Карлович, през 2015 стана жертва на Джак Сок, а през 2016 хасковлията бе спрян от Виктор Троицки.

При успех на старта Димитров ще играе във втория кръг срещу победителя от мача между испанския ветеран Томи Робредо и Даниел Еванс (Великобритания). Българинът попадна в третата четвърт на схемата, в която фаворит е деветкратният шампион и поставен под номер 4 Рафаел Надал (Испания), срещу когото хасковлията може да се изправи на четвъртфиналите. Преди това на осминафиналите българинът може да срещне петия в схемата Милош Раонич (Канада).

ПЪЛНАТА СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ ВИЖТЕ ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти