Григор има две победи над днешния си съперник в Париж

Григор има две победи над днешния си съперник в Париж

Григор Димитров започва кампанията си на втория тенис турнир от Големия шлем “Ролан Гарос” днес от около 15:30 часа на корт “Филип Шатрие”. Хасковлията ще се изправи срещу 37-годишния французин Стефан Робер, като това ще е първи мач между двамата на ниво АТР или Голям шлем.
 
Досега те са изиграли два двубоя - през 2011 година в Шербуг и в Прага - но събитията са от по-ниското ниво “Чалънджър”. Във френския град мачът е в зала и Григор печели с 6:3, 6:0, но в чешката столица на клей срещата е по-оспорвана и завършва 6:1, 3:6, 6:3 за хасковлията.

37-годишният Робер в момента се намира на 113-о място в световната ранглиста, висок е 185 см и тежи 77 кг. През 2017 е изиграл само девет мача на ниво АТР и е записал само една победа срещу Дуди Села в първия кръг на “Мастърс”-а в Индиън Уелс, след което отпада от шампиона Роджър Федерер с 2:6, 1:6.

Французинът няма титла в кариерата си, като в световния тур на АТР и Големия шлем е записал само 37 победи и е загубил 69 пъти. Само десет пък са успехите му в четирите най-силни турнира от тенис календара, а иначе за целия си професионален път има 13 победи на клей и 27 поражения.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти