Огромно облекчение и сълзи за Квитова при победното завръщане на “Ролан Гарос”

Огромно облекчение и сълзи за Квитова при победното завръщане на “Ролан Гарос”

Петра Квитова стана първата тенисистка, която се класира за втория кръг на “Ролан Гарос” след емоционална победа с 6:3, 6:2 над Джулия Боусеръп на корт “Филип Шатрие”.

Чехкинята не можа да сдържи сълзите си след последната точка в мача, защото той за нея бе първият от миналата година насам, след като бе нападната с нож от крадец в дома си. Квитова призна преди началото на срещата, че в последния момент е решила да участва в “Ролан Гарос” и че за нея той е повече от Голям шлем, защото е символ на най-голямата победа в живота ѝ. На интервюто на корта с Марион Бартоли чехкинята спомена същото - “аз спечелих още преди да изляза пред феновете на игрището”. Последният мач на Квитова преди днешния на “Филип Шатрие” бе на шести ноември 2016 година във финала на тенис турнира от Жуйхай (Китай) - 6:4, 6:2 над Елина Свитолина.

Само час и 13 минути бяха нужни на чехкинята, за да се класира в следващия кръг, където я очаква победителката от срещата Каролине Вожняцки (11-а поставена) - Джейми Фулрис (квалификантка, 336-а в света).
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти