Убедително начало за Григор Димитров

Убедително начало за Григор Димитров

Григор Димитров започна участието си на "Ролан Гарос" с убедителна победа над французина Стефан Робер. Българинът спечели с 6:2, 6:3, 6:4 и за първи път от 2013 г. преодолява първия кръг на Откритото първенство на Франция. Следващият му съперник ще е победителят от мача между испанския ветеран Томи Робредо и Даниел Еванс (Великобритания).

Българинът трябваше да спасява три възможности за пробив още в първия гейм. Той стартира мача  с двойна грешка, а след това се стигна до 15:40. Той се справи със ситуацията, но последва още една възможност за пробив, която неутрализира с отлично излизане на мрежата. Първият сервис на Григор не влизаше и това даваше шансове на французина. Все пак първата ни ракета измъкна гейма, който продължи 9 минути.

Робер по нищо не отстъпваше при по-дългите разигравания и обърна гейм от 0:30 за 1:1. Димитров обаче започна да налага превъзходството си и в четвъртия гейм стигна до пробив и то на нула. Българинът влезе в отличен ритъм, началният удар започна да влиза и той направи серия от осем поредни точки, след които поведе с 4:1. Сервис геймовете на хасковлията ставаха все по-убедителни, а завършващите удари все по-прецизни. Отличната му игра продължи и след нов пробив той затвори първия сет при 6:2 след 37 минути игра.

Григор започна втората част с третия пореден гейм на нула при свой сервис. При следващото си сервиране обаче се стигна до две възможности за пробив за Робер след няколко отлични уинъри на французина от бекхенд. Първата бе спасена след ас, а при втората Стефан прати топката в аут. Поставеният под номер 11 българин спечели гейма, а в следващия натисна и проби за 3:1.

Превъзходството на Димитров ставаше все по-голямо с всяка изминала минута, а това накара 37-годишния французин да прави по-често грешки. Публиката на "Филип Шатрие" се опитваше да подкрепя представителя на домакините, но поводите за това бяха рядкост. Нещата се развиваха толкова гладко, че българинът сякаш се отпусна за момент, допусна пробив и съперникът му запази някакви надежди. При следващото си подаване Григор сложи край на сета, печелейки го с 6:3.

Първата ракета на България започна с пробив третата част, а Робер все по-трудно взимаше точки. Французинът почти се бе предал, но след няколко грешки на Димитров се стигна до три възможности за пробив за Робер. Тогава Григор демонстрира класата си и обърна гейма, като поведе с 4:0. Ситуацията от 0:40 се повтори и при следващото подаване на българина, а този път Робер успя да стигне до успех. Това вдъхна увереност на ветерана, който спечели три поредни гейма и намали за 4:3.

Полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия запази концентрация и успя да довърши започнатото. Той спечели третия сет с 6:4 и след 1 час и 49 минути игра записа първа победа на клея в Париж от 2013 г. насам.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти