Хюстън и Кливлънд с радикална сделка

Хюстън и Кливлънд с радикална сделка

Хюстън и Кливлънд сключиха невиждана за НФЛ сделка, която преобърна из основи пазара на куотърбекове. Хюстън пратиха Брок Осуайлър, избор в шестия кръг на драфта тази година и втория през 2018 г. при дънната риба на НФЛ. В замяна „тексасците” получиха единствено избор в четвъртия кръг тази година.

Подобна сделка е характерна за НБА и особено за МЛБ, когато отборите търсят да освободят парични ресурси. Главен отговорник по стратегията на Кливлънд е Пол ДеПодеста, дошъл от бейзболния НЙ Метс миналия януари, което навежда на мисълта кой е вдъхновител на новаторската транзакция.

След нея Кливлънд практически си купиха допълнително право на избор в драфта догодина. „Браунс” бяха с най-много налични ресурси на старта на трансферния период от всички отбори в Лигата и могат да абсорбират договора на Осуайлър (четири години, $72 000 000). Ако недоразумението от Аризона стейт бъде освободен, Кливлънд ще изгубят всичко на всичко $10 000 000 от тавана на заплатите за 2017-а.

Хюстън от своя страна освободиха ценни ресурси за усилване на най-проблематичната си позиция. „Тексасците” спечелиха титлата в АФК Юг с Том Севидж като титуляр, но след финансовите еквилибристики се очаква да се включат в преследването на Тони Ромо.
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти