Новият стадион в ЛА ще закъснее с година, Супербоул LV под въпрос

Новият стадион в ЛА ще закъснее с година, Супербоул LV под въпрос

Новият стадион, на който ЛА Ремс и ЛА Чарджърс планираха да играят домакинските си мачове от 2019 г., няма да отвори врати поне до 2020-а. Съоръжението в Ингълууд, за изграждането на което се предвижда да отидат $2 600 000 000 стана жертва на лошото време през зимата в Калифорния и в момента прилича на огромно езеро.

„Проливните дъждове ни нокаутираха. Двата месеца не позволиха некакви строителни дейности. Не можеше да се случи в по-неподходящ момент”, коментира Боб Ейлсуърт, надзорник в строителната фирма, изграждаща стадиона.

Първата копка на съоръжението бе направена през ноември. В първоначалните планове са били включени 30 дни без строителни дейности в рамките на тригодишния период на строителство. Дотук обаче заради дъждовете са изгубени повече от 60. Най-големият проблем идва от факта, че валежите са започнали точно след изкопаването на основите. Дъждът превърнал строителната площадка в езеро с дълбочина от над пет метра, като отводняването на изкопа отнело повече от месец.

Забавянето на строежа ще остави Ремс на „Мемориъл колизиъм”, а Чарджърс – на 27-хилядния „СтъбХъб сентър” за още един сезон. И докато двата отбора имат споразумение в договора за наем за удължаване с допълнителна година, големият проблем ще е домакинството на Супербоул LV. Собствениците на отбори дадоха на ЛА домакинството на мача за титлата през февруари 2021 г., но правило е стадионът да е в експлоатация от поне година преди да приеме голямото шоу. В настоящия случай или собствениците ще гласуват специално разрешение на срещата си наесен, или мачът ще бъде даден на друг град.
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти