Райконен най-бърз след първата тренировка за Гран При на Русия

Райконен най-бърз след първата тренировка за Гран При на Русия

Пилотът на Ферари Кими Райконен записа най-добро време в днешната първа свободна тренировка за предстоящата тази неделя Гран При на Русия. Финландецът бе по-бърз от пилотите на Мерцедес в Сочи и така показа точно това, което искат шефовете му в Скудерия в последните седмици.

Новият пилот на шампионите от Мерцедес Валтери Ботас оглавяваше класирането през голяма част от сесията, но в крайна сметка отстъпи пред Кими с 0.045 сек. Звездата на германския тим Люис Хамилтън остана на половин секунда от финландеца на трето място.

Тренировки за Гран При на Русия 2017 

На четвърто място се нареди младата надежда на Ред Бул Макс Верстапен. Водачът в класирането при пилотите Себастиан Фетел и съотборник на Кими във Ферари завърши тренировъчната сесия едва пети. Четирикратният световен шампион предпочете да прекара почти цялата тренировка с по-твърдия тип гуми на Пирели в симулации на дълги състезателни серии.

Даниел Рикардо не успя да достигне скоростта на съотборника си Верстапен и остана едва шести. Серхио Перес записа седмо време за тима на Форс Индия, а Фелипе Маса от Уилямс, съотборникът му Ланс Строл и Естебан Окон от Форс Индия допълниха подреждането в топ десет. Фернандо Алонсо продължава да опитва всичко с отбора на Макларън-Хонда, но и днес не бе неговият ден с 13-о време и изоставане от близо три секунди.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА РУСИЯ ОТ:

Петък (27 април)

11:00- 12:30 часа - Първа свободна тренировка

15:00 - 16:30 часа - Втора свободна тренировка

Събота (28 април)

12:00 - 13:00 часа - Трета свободна тренировка

15:00 - 16:00 часа - Квалификация

Неделя (29 април)

15:00 часа - Състезание

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти