Фетел най-бърз в тренировката преди квалификацията за ГП на Русия

Фетел най-бърз в тренировката преди квалификацията за ГП на Русия

Звездата на Ферари Себастиан Фетел бе категорично по-бърз от конкурентите си в последната трета свободна тренировка преди днешната квалификация за Гран При на Русия. Битката за полпозишъна в Сочи започва точно в 15:00 ч. българско време, а Фетел даде сериозна заявка за спечелването й след като бе доста по-бърз от пилотите на основните конкуренти Мерцедес.

Най-близо до лидера се доближи неговият съотборник Кими Райконен. Финландският пилот, който преди десет години за последно спечели шампионската титла за отбора на Ферари, изостана на второто място на 0.337 сек от най-добрата обиколка на Себастиан.

Валтери Ботас пък бе по-бързият пилот на Мерцедес преди квалификацията за руската Гран При. Финландецът записа трето време, като остави едва на четвърта позиция титулувания си съотборник Хамилтън. Британецът от своя страна успя да завърти най-добрата си обиколка с повече от половин секунда изоставане от Фетел.

Топ пет допълни Макс Верстапен, който отново бе по-бърз от австралийския си съотборник в Ред Бул, но записа изоставане от секунда и половина от времето на Себастиан. Даниел Рикардо потъна до осмо място след като до края на тренировката така и не успя да достигне скоростта на Верстапен. Пред Даниел се класираха пилотът на Уилямс Фелипе Маса с шесто време и седмият Нико Хюлкенберг от отбора на Рено.

Пилотът на Торо Росо Карлос Сайнц-младши и Кевин Магнусен от американския тим на Хаас допълниха подреждането в топ десет.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА РУСИЯ ОТ:

Петък (27 април)

11:00- 12:30 часа - Първа свободна тренировка

15:00 - 16:30 часа - Втора свободна тренировка

Събота (28 април)

12:00 - 13:00 часа - Трета свободна тренировка

15:00 - 16:00 часа - Квалификация

Неделя (29 април)

15:00 часа - Състезание

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти