Кими: Полпозишънът беше постижим

Кими: Полпозишънът беше постижим

Кими Райконен беше много близо, но изпусна полпозишъна за Гран При на Русия и така на старта утре ще е втори до съотборника си Себастиан Фетел. Финландският пилот водеше до последните минути на квалификацията, и ако не беше грешката, която допусна в последната си обиколка, може би щеше да спечели.

Макар Кими да изгуби битката с Фетел, Ферари спечелиха - за първи път от 2008 година насам първият ред на стартовата решетка ще е запазен за тях. След сесията Райконен заяви, че се радва за тима, но съжалява за пропуснатия шанс заради неточността в последния завой: "Целта беше да съм отпред. Този уикенд усещането от колата е много по-добро, но в последните обиколки влязохме в трафик, а преди това не можахме да вкараме гумите в подходящия работен прозорец".

"Не беше лесно, но пък бях близо. Опитах да наваксам в последния завой, но усилията ми не бяха възнаградени. Определено съм по-доволен в сравнение с предишната квалификация, но е жалко, защото имахме всички условия да сме отпред. Поне за отбора първа и втора позиция не са лош резултат", допълни финлендецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти