Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:1

Тото Волф не би отказал на Алонсо да дойде в Мерцедес, но...

Тото Волф не би отказал на Алонсо да дойде в Мерцедес, но...

Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че не отхвърля напълно възможността Фернандо Алонсо да се присъедини към отбора след изтичане на договора му с Макларън този сезон, но обяснява, че тимът държи на сегашните си пилоти и реално може да няма място за него.

"Разбира се, ситуацията трябва да се огледа от всички страни и не можем да кажем "не" предварително, защото това би било глупаво, но реалната ситуация е, че има други пилоти, които са с приоритет пред Алонсо. В момента Валтери и Люис са най-важни за нас. Доволни сме и от младите си пилоти, но има и други състезатели, които харесвам. Фернандо е част от групата, но нищо повече", заяви Волф.

Шефът на Мерцедес не отрича, че е водил разговори с двукратния шампион, но подчертава, че никога не е ставало дума за договор: "Говорили сме си общи неща за ситуацията, обменяли сме информация, той е споделял как вижда нещата и ние как гледаме на него, но никога не сме обсъждали бъдещето и не сме преговаряли за договор".

Колкото до отношенията на Хамилтън и Алонсо в миналото и на въпроса дали те не биха попречели на евентуално бъдещо партньорство, Волф отговори: "Мисля, че един пилот винаги приема предизвикателства, а Фернандо би бил точно това. И не става дума за това как би се чувствал Люис с него, а за цялата динамика в отбора, защото тя е много важна. Винаги трябва да се имат предвид характерите на хората. Всичко трябва да пасва. Но ми се струва, че Фернандо не е онзи човек, който беше преди години".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички