Новите собственици на Ф1 не искат ново споразумение Конкорд

Новите собственици на Ф1 не искат ново споразумение Конкорд

Новият шеф на Формула 1 Чейс Кери заяви, че не иска да води преговори с отборите за подновяване на споразумението Конкорд, което изтича през 2020 година. Кери обясни, че предпочита да има отворено партньорство с тимовете, което да е много по-дългосрочно.

"Имаме един скандален документ, наречен Споразумение Конкорд, който идва на всеки шест или осем години. Сега ще изтече през 2020-а. Той определя финансовите отношения с отборите. Нашата цел е да създадем нещо повече от няколкогодишно партньорство - не искаме да подновяваме отношенията си през осем години, а да установим едно непрекъснато съдружие", заяви Кери и обясни, че поставянето на краен срок в споразумението кара страните да водят битки, за да постигнат най-добрите условия за себе си, когато наближи дата на изтичане, и това прави дългосрочното планиране трудно.

"Това води до търсене на вратички в условията, ходене по ръба. Аз искам всички да гледат постоянно три години напред, а не само до определен момент във времето. Мисля, че всички биха желали това да се случи, но ще трябва да го задвижим. Ние заявяваме, че искаме да работим като партньори, които се състезават на пистата, но имат обща визия за това в каква посока се движи спортът и споделят ползите от това, че го правим заедно."

"Досега всеки се е оправял сам за себе си във Ф1 и се е опитвал да надиграе останалите, а това води до "едно плюс едно е едно и половина". Ако успеем да се обединим и да изберем правилния път напред за всички, едно плюс едно ще стане три. Това е нашата цел - да променим културата на този спорт. Засега смятам, че се получава. Със сигурност ще отнеме време, но накрая би трябвало да имаме едни по-здрави, дългосрочни и доходоносни взаимоотношения", допълни Кери.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти