Чад льо Кло обяви новия си треньор

Чад льо Кло обяви новия си треньор

Голямата звезда на южноафриканското плуване Чад льо Кло намери своя нов треньор. Олимпийският шампион на 200  метра бътерфлай от Лондон 2012 обяви, че вече ще се готви под ръководството на италианския специалист Андреа ди Нино в своята плувна академия в Кейптаун. В края на миналата година Льо Кло шокира плувната общественост, след като обяви раздялата си със своя дългогодишен треньор Греъм Хил. Той се готвеше под негово ръководство в продължение на 14 години.

Ди Нино е бил наставник на олимпийските медалисти в бътерфлая Милорад Чавич и Евгени Коротишкин, с който Льо Кло раздели сребърния медал на 100 м бътерфлай на Игрите в Лондон през 2012 г.



"Развълнувам съм, че ще работя с Андреа. Трябва да продължа да подобрявам постигането на целите си в плуването, Андреа е перфектната личност за мой треньор в следващия етап от моята кариера", сподели южноафриканецът. 

Ди Нино, който беше старши треньор на Тринидад и Тобаго в Атина през 2004 г. и на Русия в Лондон през 2012 г., смята, че Льо Кло има потенциал да стигне още по-сериозни величини. 

"Радостен съм, че ще бъда треньор на Чад и смятам, че двамата можем да постигнем велики неща. Той вече постигна сериозен успех, но виждам неговия талант и амбиция да направи повече, нямам търпение да започнем заедно", сподели новият наставник на именития южноафрикански плувец.

Снимки: Getty Images/Guliver и Фейсбук
 

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти