135 състезатели от 11 държави на Балканиадата по плуване през уикенда на басейн "Диана"

135 състезатели от 11 държави на Балканиадата по плуване през уикенда на басейн "Диана"

11 държави и 135 спортисти са заявили участие на Балканските игри по плуване, които ще се проведат на 6-ти и 7-ми май на закрития 50 метров басейн "Диана" в София. От балканските страни единствено Албания не са потвърдили участие, а за първи път в надпреварата ще се включи Косово.

Държавите, които ще вземат участие в игрите са: България, Босна и Херцеговина, Гърция, Кипър, Косово, Молдова, Румъния, Сърбия, Турция, Черна Гора, Бивша Югославска Република Македония. Българският отбор е в състав: Младежи 17-18 г.: Ангел Йовчев, Антъни Иванов, Благовест Божиновски, Владислав Терзиев, Любомир Андреев, Любомир Епитропов, Mихаел Василев, Петър Божилов, Светлозар Николов, Стилян Стоянов, Тихомир Тодоров, Девойки 16-17 г.: Божидара Кодинова, Виктория Петрова, Диана Петкова, Илина Йозова, София Иванова, София Найденова, Филотея Димитрова.

Националният селекционер Кристиян Минковски очаква силни резултати при момчетата. "Разполагаме с много силен мъжки състав и очаквам добро представяне в комплексното класиране. При момичетата нещата не стоят точно по този начин. Надявам се всички да дадат максимума от възможностите си", каза Минковски. Състезанията ще се проведат в събота и неделя от 9.30 часа и от 17.30 часа. "Надяваме се да дойде повече публика, макар че са празници и хората вероятно ще отидат на почивка. В кръга на шегата може да завъртим едно агне край басейна по случай Гергьовден. Сигурна съм, че ще се справим с организацията, очаквам и добри резултати от състезателите", каза генералният секретар на Българска федерация по плувни спортове Таня Богомилова.

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти