Тереза Маринова и Моника Гачевска стават съдии в тандем

Тереза Маринова и Моника Гачевска стават съдии в тандем

Тереза Маринова и Моника Гачевска ще бъдат съдии на дисциплината скок дължина от място по време на регионалния турнир в София на 7 май, който ще бъде последният етап преди финала на Национални детски атлетически игри "Атлетиката търси таланти".

Последната фаза на веригата е на 10 юни в София, като получилите право да стартират в последния етап ще имат шанс да бъдат сред селектираните за участие на Европейските детски атлетически игри в Бърно. Пътуването се очаква да бъде финансирано от Министерството на младежта и спорта.
ПКФ “АТЛЕТИКАТА ТЪРСИ ТАЛАНТИ” 
Новата верига вече премина през Варна, а в събота ще се проведе в Русе. Целта на организаторите е  да дадат шанс на изява на повече деца из отделните региони на страната. Затова догодина към "Атлетиката търси таланти" ще се включат Стара Загора и Пловдив.
ПКФ “АТЛЕТИКАТА ТЪРСИ ТАЛАНТИ” 
"Когато Христо Стоянов и Моника Гачевска ми се обадиха да ме поканят да се включа в "Атлетиката търси таланти", веднага се съгласих. С това се занимавам и знам, че най-важното за децата е да имат място, на което да се изявяват. Всяко начинание в тази посока заслужава подкрепа", каза олимпийската шампионка Тереза Маринова.
ПКФ “АТЛЕТИКАТА ТЪРСИ ТАЛАНТИ” 
"Ако няма спорт при подрастващите, няма и елитен спорт. Ние искаме да намерим талантливите деца, които да се насочат и към добрите треньори", сподели Моника Гачевска.

Веригата "Атлетиката търси таланти" ще стигне и до балканско ниво, но по-важното да се свърши работата в България.

Регламент за Национални детски атлетически игри "Атлетиката търси таланти" ТУК!!!

bgathletic.com

Снимки: ИВАН ЙОЧЕВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от пресконференцията ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти