Кениец и Габриела Красимирова спечелиха Маратона на приятелството в Плевен

Кениец и Габриела Красимирова спечелиха Маратона на приятелството в Плевен

Аугусто Кипроно (27 г.) от Кения победи в четвъртото издание на Маратона на приятелството в Плевен с време 2 часа 30 минути и 6 секунди. Втори се класира Димчо Мицов (2.36.36), а трети Илия Куцаров (2.42.00). Отличията им връчи председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев. Първите трима получиха и отличия на името на Георги Пенчев - известен в миналото маратонец от Плевен.

При жените в маратона победи Габриела Красимирова - 18-годишна от Добрич, с време 3 часа 9 минути и 3 секунди. Втора се класира Таня Димитрова (3.12.02), а трета Виолета Тотева (3.18.50). Наградите им връчи заместник-председателят на Общинския съвет в Плевен Пепо Петков. 75 мъже и 69 жени се състезаваха в маратона.

Общо заедно с останалите дисциплини се включиха в спортната проява над 300 състезатели от 21 държави - с четири държави повече в сравнение с третото издание. Традиционно в Плевен премериха сили освен в маратона и в полумаратон, щафета (2х10 км) и безплатен градски крос (3 км). Имаше и детски маратон, целящ популяризиране на здравословния начин на живот сред най-малките. Организатори на спортното събитие бяха Община Плевен, Клуб Бегач и Eyes-Open с подкрепата на много спонсори.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти