Младок подобри рекорда на Италия на 100 метра

Младок подобри рекорда на Италия на 100 метра

Филипо Торту спечели сребърен медал на 100 метра на Световното първенство за юноши до 20 години в Бидгошч (Полша) през миналатаг одина, след като беше победен от американеца Ноа Лайлс, но откри 2017-а с отличен резултат. По-рано през седмицата в Савона той коригира рекорда на Италия за юноши до 20 години, след като спря хронометрите на 10.15 сек (+0.9 м/сек), постижение, с което щеше да е шампион на последните два шампионата на Стария континент за юноши до 20 г.

“Беше незабравима радост. Това 10.15 сек е едно от най-неочакваните времена в кариерата ми. Обикновено знам какво да очаквам, но този път изненадах себе си, защото не си мислех, че ще направя рекорд”, каза Торту след бягането си. 


Спринтьорът, който пропусна да влезе във финала на Европейското първенство в Амстердам миналото лято, ще участва на Диамантената лига в Рим на 200 метра на 8 юни. Той отново ще се изправи срещу Лайлс, който е №1 в световната ранглиста за сезона с 19.90 сек от Шанхай.

“Честно казано, не знам какво да очаквам. Разбира се, че нямам търпение да отида в Рим и да бягам на олимпйската писта, защото трябва да е фантастично чувство. 19.90 сек в Шанхай на Ноа Лайлс беше впечатляващо”, допълни Торту. 

Снимки: Getty Images/Guliver
 

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти