Луис Енрике: Меси ще печели "Златната топка" още много пъти

Луис Енрике: Меси ще печели "Златната топка" още много пъти

Утре Барселона ще премери сили за трети път през сезона с градския съперник Еспаньол, като този път срещата е реванш от осминафиналната фаза в турнира за Купата на краля. Първият мач между двата тима бе преди седмица на "Камп Ноу" и завърши с победа на домакините с 4:1.

Треньорът на "блаугранас" Луис Енрике по традиция говори с медиите ден преди двубоя, като на пресконференцията изрази благодарност за това, че бе избран за най-добър наставник в мъжкия футбол в световен мащаб за изминалата 2015 година. Освен това специалистът изрази мнение, че на Лионел Меси му предстои още доста пъти да печели "Златната топка", след като аржентинската звезда взе наградата за рекорден пети път.

"Този приз е много ценен за мен. Той е плод на усилията и работата на всичките ми играчи, на всички от треньорския щаб, на всички в клуба като цял. Благодарен съм на всеки, който е гласувал за мен и е сметнал, че заслужавам тази награда", заяви астурианецът.

"Щастието от това, че Меси отново спечели “Златната топка” също е много голямо, въпреки че на всички ни бе ясно, че той ще е №1. Заслужава го напълно, особено с оглед на това, което прави и на това как точно го прави. Просто поредно признание за най-добрия играч на всички времена. Предстои му да печели още много пъти", добави още бившият капитан на Барселона.

Освен това наставникът на европейските клубни шампиони и първенци на Испания сподели, че редица футболисти от неговия отбор, като например Серхио Бускетс са заслужавали да бъдат сред призьорите, но това не се е случило.

"Утре излизаме за победа срещу Еспаньол, нищо не се е променило отпреди седмица. Трябва да запазим спокойствиe, но мога да ви уверя, че ще търсим успеха, а няма да пазим преднината си. Относно съперника? Може би ще е хубаво, ако се опитат да атакуват повече", завърши той.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички