Инфантино иска 32 клуба в летен турнир за Световната купа

Инфантино иска 32 клуба в летен турнир за Световната купа

Президентът на Международната футболна асоциация (ФИФА) Джани Инфантино предложи световното клубно първенство да бъде провеждано по регламент с 32 отбора от 2019 година, съобщават световните агенции. Според него, подобен турнир през последните три седмици на месец юни ще бъде по-атрактивен за телевизиите и спонсорите.

Според непотвърдени информации, желанието на Инфантино за пълна реформа в турнира за световната клубна купа е продиктувано от намерението на Китай да приема повече международни мачове. Няма да бъде изненада, ако именно тази азиатска държава приеме турнира, след като и местната компания Алибаба Е-Ауто стана генерален спонсор. Договорът беше подписан миналата година и продължава до 2022-а.

В момента турнирът за клубната световна купа събира малка аудитория и се провежда през месец декември. Обикновено на финала един срещу друг се изправят шампионите на Европа и Южна Америка, а очакванията са това да се случи и след месец в Япония. Кандидати за финала са Реал Мадрид от Испания и Атлетико Насионал от Колумбия.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички