Румениге против Световно първенство с 48 отбора

Румениге против Световно първенство с 48 отбора

Причините за промяната на формата на световните първенства нямат нищо общо със спорта, категоричен е един от най-големите противници на дискусиите - Карл-Хайнц Румениге. Президентът на Байерн Мюнхен е категоричен, че Съветът към ФИФА ще допусне огромна грешка, ако приеме формат с повече от 32 отбора, какъвто е настоящият.

"Световно първенство с 48 отбора ще бъде грешно решение. Ако бъде прието, то ще бъде изцяло политическо, а не спортно. Не мога да разбера защо изобщо искат да сменят формата с 32 отбора, който вече доказа многократно, че е успешен. Не виждам и демократичен процес, в който право да се изкажат имат и клубовете", каза той.

Новият президент на ФИФА Джани Инфантино подкрепя разширението на световното първенство до 48 или 40 отбора от 2026-а година. Съветът към централата ще разисква въпроса във вторник и най-вероятно ще приеме предложението, на което се противопоставя Румениге. "Ще вземат решение, чийто ефект няма да видим цели девет години. Мисля си, че има достатъчно време, за да дискутираме толкова сериозни теми, които имат ефект върху всички, свързани с футбола", добави той.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички