България срещу участник в Световната класика на Евро 2017

България срещу участник в Световната класика на Евро 2017

Българският национален отбор бе разпределен в Група 1 на Евро 2017 по бейзбол в Дивизия Б. Мачовете ще се играят в Белград от 24 до 30 юли, а съперници на "лъвовете" ще бъдат домакинът Сърбия, Австрия, Швейцария, Гърция и Израел. Впечатляващо в потока е присъствието на тима на еврейската държава, който след малко повече от месец ще дебютира на най-високата сцена – Световната класика.

Разбира се, по време на европейското първенство израелският състав няма да има почти нищо общо с отбора, който през март ще премери сили със страшилища като олимпийския и световен шампион Корея, европейския шампион Холандия и вицешампиона на Азия Тайван. В Сеул от 6 до 10 март синята шапка със звездата на Давид ще носят редица натурализирани играчи от МЛБ и Майнър лийг, които със сигурност няма да се появят в сръбската столица.

А от редовия отбор на Израел България пази фантастичен спомен, свързан с първенството на Стария континент. През лятото на 2008 г. двата отбора бяха в една група от квалификациите за Евро 2010 и се срещнаха още в откриващия мач на турнира в Карловац (Хър). Тогава националите ни постигнаха безподобен обрат с 11:8, след като по средата на 7-ия ининг губеха с 0:8. Въпреки това в крайното класиране израелците завършиха на 3-то място, а нашите – на предпоследното 4-то.

Сега победителят в групата ще се класира за европейското първенство в Дивизия А в Германия през 2018 г., а последният ще изпадне в Дивизия С. Същия залог имат и шестте отбора в Група 2 на Евро 2017, мачовете от която ще се играят в Полша.


ЕВРО 2017, ДИВИЗИЯ Б
24-30 юли

Група 1
Белград, Сърбия

СЪРБИЯ
АВСТРИЯ
ШВЕЙЦАРИЯ
БЪЛГАРИЯ
ГЪРЦИЯ
ИЗРАЕЛ

Група 2
Миейска Горка, Полша

РУСИЯ
БЕЛАРУС
УКРАЙНА
ЛИТВА
ПОЛША
СЛОВАКИЯ


Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти