Жан Тод призова да не бъде създавано напрежение около Шумахер-младши

Жан Тод призова да не бъде създавано напрежение около Шумахер-младши

Президентът на ФИА Жан Тод се обърна към целия моторен свят с молбата да не бъде създавано напрежение върху плещите на Мик Шумахер, който от сезон 2017 ще се състезава във Формула 3.

Тод, който е бивш шеф на Ферари, бе един от най-близките приятели на Михаел Шумахер във Формула 1. Синът на седемкратния шампион бе спряган за обещаваща кариера във Формула 1 в последните месеци, като Ферари заявиха, че биха го приветствали в своята академия, а на празненствата на Мерцедес по повод спечелените титли при конструкторите и пилотите бе забелязан и Шумахер-младши. Хамилтън пък присъства на една от тренировките му с новия болид.

Тод заяви пред германската информационна агенция SID, че младият Шумахер трябва да израсне в кариерен план спрямо своята скорост и да не бъде пришпорван или сравняван с баща си.

"Мик е чудесно момче. Познавам го, откакто беше бебе и го обичам много. Мога само да помоля хората да не създават излишно напрежение около него. Той ще се развие по собствен план. Обича да се състезава и във Формула 4 показа на какво е способен. Трябва обаче да бъде оставен да върви по своя път, а не по чужди стъпки", коментира шефът на ФИА.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти