Toyota официално ще щурмува "24-те часа на Льо Ман" с три автомобила

Toyota официално ще щурмува "24-те часа на Льо Ман" с три автомобила

Toyota ще участва в "24-те часа на Льо Ман" с три автомобила, което е най-голямата стартова редица на японския конструктор от навлизането му в състезанията със спортни автомобили през 2012 година. Официалното потвърждение от Toyota дойде заедно с новината, че шампионът от WTCC Хосе Мария Лопес е подписал договор с отбора за целия сезон.

Освен на "Льо Ман" трети автомобил TS050 LMP1 ще има и на "6-те часа на Спа" през май като подготовка за 24-часовото състезание. Ветеранът Стефан Саразин, който се наложи да отстъпи мястото си на трикратния световен шампион с туристическите автомобили Лопес, за момента е единственият сигурен пилот, който ще управлява третия автомобил по време на двата кръга. От отбора допълват, че скоро ще станат ясни и другите две имена.

Лопес подписа с Toyota след многократни тестове с LMP1 автомобил в началото на миналата година, а след това подписа и договор с DS Virgin Racing във Формула Е, където в първия си кръг в Маракеш през ноември завърши десети.

В предстоящата си кампания в сериите по издръжливост Лопес ще си партнира с Камуй Кобаяши и Майк Конуей, а възможността описва като "сбъдната мечта". Вторият автомобил на Toyota ще бъде управляван от Себастиен Буеми, Антъни Дейвидсън и Казуки Накажима.

Toyota разкрива, че ще покаже TS050 за сезон 2017 на "Монца" на 31 март, на прага на официалния двудневен тест в надпреварата на италианската писта.

Снимки: FIA WEC

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти