Буеми доказа, че няма равен във Формула Е (видео)

Буеми доказа, че няма равен във Формула Е (видео)

Себастиен Буеми спечели за първи път в историята на Формула Е трета поредна победа в Буенос Айрес снощи. Лукас ди Граси стартира от полпозишън за първи път в своята кариера в електрическия шампионат и поведе в първите обиколки преди атаките на Жан-Ерик Верн и Буеми.

Два жълти флага бяха развяни по време на състезанието, а впоследствие Мич Еванс получи наказание от 5 секунди заради изпреварване при тях.

След петата обиколка Верн и Буеми започнаха значително да се изтеглят напред, а ди Граси изоставаше все повече. В седмата обиколка път Буеми пое лидерството, което не изпусна до последната, 37-а обиколка.

За нещастие на публиката в Буенос Айрес родният герой Хосе Мария Лопес стартира последен на състезанието след катастрофа в квалификацията, но след осем обиколки напредна с две места, а до последната обиколка успя да влезе и в топ 10.

След 12-ата обиколка Ди Граси падна до петото място след силни атаки на Оливър Търви и Нико Прост. Търви бе и първият, който смени автомобила си заради изтощените батерии на първия.

След смяната на автомобилите и с нови гуми Ди Граси успя да се качи на подиума. При излизането си от бокса той направи много рискован ход, изпреварвайки Нелсиньо Пикет, а до удар не се стигна благодарение на бързите реакции на Пикет-младши. Бразилецът обаче се размина без наказание.

Проблем с колата на Розенквист го забави в бокса, но той все пак излезе повторно на пистата след повече от минута и половина почивка. Въпреки, че той не успя да повтори постижението си от предишните два кръга, когато достигна и подиум, той записа най-бързата обиколка в цялото състезание.

В последните обиколки се появи лек проблем със спирачките на Буеми, но все пак той успя да го минимизира и не се отклони от пътя към световната титла.

Въпреки, че не успя да стигне до победа Ди Граси сподели след награждаването, че е доволен от първия си полпозишън и от развитието на уикенда в Аржентина.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти