МЛБ чака оферта от WBSC за Токио '20

МЛБ чака оферта от WBSC за Токио '20

Светлина в тунела на олимпийския бейзбол от страна на МЛБ има, но за да играят бейзболисти от Висшата лига на най-големия спортен форум, е необходима още много и задълбочена работа. Това намекна комисионерът на Мейджър лийг Роб Манфред, прехвърляйки топката в полето на световната конфедерация (WBSC) и организационния комитет на игрите в Токио '20. Именно по време на XXXII лятна олимпиада бейзболът и софтболът ще се завърнат в програмата след 12-годишно изгнание, започнало след игрите в Пекин '08.

"С цялото ми уважение към Токио и олимпийските игри, ние все още не сме получили някакво послание от WBSC или МОК, от което да става ясно как точно те си представят бейзбола през 2020 г. При липса на подобно описание, на конкретен план за това колко мача ще се играят, в колко дни и колко играчи ще участват, аз просто не съм в състояние да кажа какво ще се случи", посочи Манфред.

Той добави, че именно заради бъдещето на международния бейзбол той ще настоява Световната класика да продължи да съществува. От 2006 г. това е единственият турнир за национални отбор, в който участват звездите от МЛБ, но миналия месец се заговори, че предстоящото през март четвърто издание може да бъде последно.

"Докато аз съм комисионер, ще настоявам Световната бейзболна класика да бъде жива. Тя служи за две много, много важни цели. Цели, които смятам, че са жизненоважни за бъдещето на играта – подчерта Манфред. – Първо, това е популяризирането на спорта на международно ниво. Страхотно е, че има възможност някои от най-добрите бейзболисти в света да играят пред публика в Корея, Япония и Мексико. Това е невероятно и е важно за развитието на играта. Второ, имайки предвид настоящия статут на бейзбола в олимпийските игри, парите от наградния фонд на Световната класика имат решителна стойност за националните федерации в борбата им за засилване на присъствието в техните страни."

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти