Японски шампион е изборът на Toyota за "24-те часа на Льо Ман"

Японски шампион е изборът на Toyota за "24-те часа на Льо Ман"

Защитаващият титлата си от най-силния японски шампионат за едноместни автомобили Супер Формула - Канимото е изборът на Toyota за втори пилот в третия автомобил на легендарните "24 часа на Льо Ман". Японският пилот вече премина тестове в Испания с хибридния TS050 на два пъти тази година, а в Toyota с номер 9 до момента е сигурно, че ще партнира на Стефан Саразин. Третият пилот в екипа все още не е обявен, но се очаква да бъде друг японец – Рио Хиракава, който също премина тест със затворения болид.

26-годишният японец победи новия пилот на Porsche Андре Лотерер в японските серии миналата година, а също така има и записани победи в Super GT с бранда на Toyota – Lexus. Друга опция за техен съотборник е бившият заводски пилот на Audi Лукас ди Граси, който миналата седмица заяви, че е доста възможно да се завърне за 24-часовото състезание, но може би в клас GTE Pro.

Toyota ще участва в "24-те часа на Льо Ман" с три автомобила, което е най-голямата стартова редица на японския конструктор от навлизането му в състезанията със спортни автомобили през 2012 година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти