Екълстоун: Новите собственици на Ф1 искат "Бърни ерата" да бъде забравена

Екълстоун: Новите собственици на Ф1 искат "Бърни ерата" да бъде забравена

Бърни Екълстоун е обиден от начина, по който бе отстранен от Формула 1 от новите американски собственици на спорта. Британецът по един или друг начин ръководи Гран При надпреварите в последните 40 години и е признат за създателя на модерната Формула 1.

Бърни призна, че първоначално новите собственици от Liberty Media са му обещали да остане и да помага активно на спорта, но след това лично Чейз Кери е решил да го отстрани и да заеме мястото му на изпълнителен директор. В момента той е забранил на служителите в компанията дори да разговарят с Екълстоун.

"Вече нищо не мога да направя. Дори на служителите в Liberty Media им е забранено да общуват с мен. Чейз Кери иска "ерата Бърни" да бъде забравена и да изтрия историята, свързана с мен, в последните десетилетия. Казаха ми, че съм свършил страхотна работа, но сега искат да продължат напред. Аз нямах намерение да се бъркам на никого, а да помагам с каквото имат нужда за още една година. След това щеше да е нормално да кажат, че вече са готови да продължат сами, и това щеше да е най-нормалното нещо", разкри Екълстоун.

"Истината е, че очаквах подобно отношение. Американците управляват компаниите си по този начин. Днес са си купили кола и искат веднага да я подкарат. Разбирам Чейз Кери, явно много е искал да бъде изпълнителен директор, но тогава не трябваше да ме подвежда, когато започвахме разговорите, но така е в бизнеса", завърши британецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти