Кобрата: Джонсън е труден противник

Кобрата: Джонсън е труден противник

Кубрат Пулев (24-1, 13 нокаута) ще защитава Интерконтиненталната си титла на Световната боксова асоциация (WBA) в супертежка категория срещу бившия претендент за световната титла Кевин Джонсън (30-7-1, 14 нокаута) на 28 април в "Арена Армеец" в София. Кобрата направи триумфално завръщане на 3 декември 2016 година, когато се би за първи път в родината си и нокаутира бившия световен шампион Самюъл Питър пред 15 000 български фенове.

"За мен беше страхотно преживяване да получа такава мощна подкрепа от страна на публиката. Усещах енергията край ринга, което ми даде сила да приключа мача с нокаут", заяви Пулев.

"Моята цел №1 е да се бия за световната титла, а на 28 април ще направя още една крачка към постигане на тази цел. Вече тренирам усилено, за да докажа, че съм достоен отново да се бия за короната в супертежка категория.

Джонсън е труден противник. Достатъчно е да погледнеш биографията му, за да разбереш, че това ще е истинско предизвикателство. Изправял се е на ринга срещу много боксьори от световна класа като Витали Кличко и Антъни Джошуа

Знам, че трябва да бъда в най-добрата си форма, за да го победя, но с помощта на моя треньор Ули Вегнер и с подкрепата на българския народ аз съм уверен, че съдията ще вдигне моята ръка и ние ще отпразнуваме още една голяма вечер за българския бокс и още една моя крачка към сбъдване на мечтата ми да стана световен шампион в дивизията", каза още Кубрат.

"Щастливи сме да се върнем в "Арена Армеец" заради това, което обещава да бъде още една страхотна боксова вечер", коментира промоутърът Кале Зауерланд. "Ние организираме подобни събития по целия смят и трябва да кажа, че атмосферата в София бе на висота. Подкрепата, която Кубрат получава от българския народ, е специална и това ще му помогне да стигне до върха.

Той е изправен пред труден тест срещу Кевин Джонсън, който се е бил с много от най-големите имена в супертежка категория и бил спиран с нокаут само веднъж. Кубрат трябва да се докаже за пореден път и да покаже, че е готов за битката за световната титла", добави мениджърът му.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти