Гледай на живо

Очаквайте в 17:00: Левски с последна тренировка преди срещата с Берое, "сините" са амбицирани да се върнат към победите

Кевин Джонсън впечатлил Кличко

Кевин Джонсън впечатлил Кличко

Следващият съперник на Кубрат Пулев - Кевин Джонсън, впечатлил легенрарния украински боксьор Витали Кличко по време на мача между тях. Двамата се биха през 2009-а година, а срещата беше за титлата на Световния боксов съвет. По това време американецът все още няма поражение при професионалистите Витали Кличко се намира в силата си. До този момент 37 от 38 съперници, срещу които по-големият брат от прочутата фамилия е записал успехи, са били нокаутирани.

Никой не очаква Джонсън да изкара цял мач, но той го прави. Предимството на Кличко е убийствено, а той стоварва брутални попадения. Въпреки това американецът устоява, но губи убедително по точки.
Кариерата на Джонсън не се развива много добре след поражението. Той записва няколко победи срещу слаби противници преди да се пусне на британския турнир в тежка категория "Прайзфайтър". Американецът е слаган за фаворит, стига до финала, но там изненадващо е надвит от Тор Хамър.

Още в следващия си двубой той се изправя срещу Тайсън Фюри, но е надвит убедително. Следва отчайваща серия от пет поражения в следващите шест двубоя. Джонсън е победен от Кристиан Хамер, Дерек Чисора и Мануел Чар. През май 2015-а той се изправи срещу Антъни Джошуа, но беше размазан само за четири минути и 22 секунди. След тази среща американецът обяви, че прекратява своята кариера.

Джонсън изненадващо направи завръщане преди десетина дни. Той победи тоталния аутсайдер Джамал Уудс в 6 рунда по точки, като двама от съдиите дадоха 58:56 точки.

Въпреки 2-годишната пауза 37-годишният ветеран не беше качил много килограми в сравнение с предишния съперник на Пулев - Самюел Питър.

Джонсън започва сравнително късно с бокса - чак на 18. След кратка аматьорска кариера, чийто апогей е титла от регионалния турнир "Златните ръкавици" в Ню Джърси, той става професионалист и само за шест години се добира до мач за световната титла в тежка категория.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти