Бразилия унижи Уругвай с 4:1 в Монтевидео (видео)

Бразилия унижи Уругвай с 4:1 в Монтевидео (видео)

Бразилия нанесе унизителна загуба с 4:1 на Уругвай в срещата от 13-ия кръг на световните квалификации в Зона Южна Америка, която се изигра на стадион "Сентенарио" в Монтевидео.

Така "селесао" събра 30 точки и води уверено във временното класиране, докато "небесносините" останаха втори с 23 след изиграването на срещата.

Двубоят започна страхотно за Уругвай и нищо не предвещаваше фиаското накрая. Единсон Кавани откри от дузпа в 9-ата минута, отсъдена за нарушение срещу самия него.

Резултатът беше изравнен в 19-ата минута от Паулиньо. Уругвай загуби топката в средата на терена. Тя попадна у Неймар, който бързо я насочи към Паулиньо. Футболистът на Бразилия я обработи с едно движение и стреля неспасяемо от границата на наказателното поле за 1:1. В 38-ата минута Уругвай пропусна страхотен шанс отново да поведе, след като след центриране в наказателното поле топката беше насочена с глава към вратата, но мина малко встрани.

Десет минути след подновяването на играта Бразилия излезе напред в резултата, като автор на гола отново стана Паулиньо. Преди това нападателят Фирмино получи топката пред наказателното поле, напредна и стреля, но вратарят на Уругвай спаси. При добавката обаче той беше безпомощен да отрази изстреляната от Паулиньо топка.

С уникален гол Неймар подпечата победата за Бразилия в 75-ата минута. Цялата атака на гостите се проведе с две подавания. Миранда изчисти силно топката от собственото наказателно поле, тя попадна у Неймар, който преодоля с лекота разредената защита на уругвайците и технично прехвърли стража на домакините. Това обаче не беше последната дума за Бразилия. В добавеното време унижението стана пълно. Дани Алвеш центрира пред вратата, а Паулиньо оформи своя хеттрик като успя да бутне топката в мрежата с тяло.

МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти