Пирует и магнетична битка в Moto3 в Катар (видео)

Пирует и магнетична битка в Moto3 в Катар (видео)

Жоан Мир стигна до зашеметяваща победа в клас Moto3 в Катар след добре изготвена стратегия от първата до последната си обиколка и с преднина от 0.135 секунди започна сезон 2017. Британският талант на мотоциклетизма Джон Макфий остана на втората позиция след като стартира едва 12-и. Стартиралият от полпозишън испанец Хорхе Мартин допълни подиума. По този начин и трите места бяха спечелени с мотоциклети на Honda.

Състезанието не бе с щастлив край за Бо Бендшнайдер с мотоциклета на КТМ. Холандецът изгуби от управление машината си и изпадна от нея, но тя продължи своя път, изпълнявайки красив пирует, който може да изгледате в първото видео. Въпреки това Бендшнайдер се завърна в надпреварата и финишира последен - на 26-а позиция.

Изключително оспорвана стана гонитбата от топ 10 в последните обиколки и подобно на състезание по колоездене Хуанфран Гевара и Филип Йотъл катастрофираха след удар помежду си, в който като по чудо не бяха въвлечени и други състезатели.

Мир, за когото това е втора победа в класа, бе поздравен веднага в социалните мрежи от холивудския актьор Юън Макгрегър.

Състезанията от шампионата на Moto GP можете да гледате в каналите на "Мтел Спорт"!

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти