Бъдещият шампион се кове в Перник

Бъдещият шампион  се кове в Перник

Кадрови проблеми за ЦСКА и Нефтохимик преди първия сблъсък днес

Финал преди финала. Така е определян полуфиналният сблъсък между ЦСКА и Нефтохимик от всички специалисти във волейболните среди. При това с абсолютно право. От една страна, застава съставът на Сашо Попов, който допусна само две поражения в редовния сезон, печелейки категорично първото място в него. От другата пък са звездите на Петър Дочев, които, откакто се събраха в един състав, постигнаха серия от 15 поредни победи. Единствено слабият старт на бургазлии отреди те да мерят сили с армейците сега, а не в директна битка за титлата. Началото на серията е днес от 19:00 часа в Перник, където ЦСКА избра да играе, предвид отказа на НВЛ да допусне тимът да домакинства във „Васил Симов”.

Треньорите и на двата отбора имат известни кадрови проблеми преди старта. Под въпрос за червените е ветеранът Христо Цветанов. Бившият блокировач на националния ни отбор, който именно днес празнува своя 39-и рожден ден, е получил травма на лявата ръка. Той тренира наравно с останалите, но решението за участието му ще бъде взето от Сашо Попов в последния момент.

В същото време Дочев може да остави на пейката титулярния диагонал Жани Желязков. Националът се оплаква от вирусно заболяване и не тренира на пълни обороти. Той ще бъде до последно под въпрос за днешния двубой и при положение че състоянието му не позволи да играе, мястото му ще бъде заето от опитния Петър Христов.

Очаква се на трибуните в зала „Борис Гюдеров” да има малко над хиляда зрители. Привърженици на ЦСКА от София изразиха готовност да подкрепят армейците в Перник, като се очаква да има такива и от местния фенклуб на червените.

Статистиката показва, че това ще бъде 14-ият двубой между ЦСКА и Нефтохимик в последните 5 сезона. Бургазлии водят с 8:5 победи, а последната бе постигната преди 2 месеца край морето.

 Владимир ИВАНОВ, "Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти