Пламен Константинов: В една част от състезателите у нас има израстване (видео)

Пламен Константинов: В една част от състезателите у нас има израстване (видео)

Националният селекционер по волейбол Пламен Константинов заяви, че вижда израстване в една част от състезателите в НВЛ.

„Има четири или пет отбора, които са много близо един до друг с изравнени сили. Изравнени отбори, равни мачове, в които състезателите растат. Това са хубавите неща от първенството. Мисля, че в една част от състезателите има израстване“, коментира Константинов пред Диема.

„Без съмнения от много тежкото състояние, в което бе Левски през миналия сезон, отборът направи крачка напред. Може би не успяха да постигнат поставените си цели, но стечения на обстоятелствата не им позволиха. Освен това отборъ не извади и късмет. Рано попадна на силен отбор като Фенербахче. Можеше да продължи поне още един кръг напред в Европа.“

„Мисля, че силите са изравнени и ще бъде доста интересно. Може би ще повлияе в какво моменто състояние са. Трудно може да се говори за това, което показа Нефтохимик през първата половина от шампионата. През втората отборът демонстрира коренно различни лице. Между Монтана и Добруджа също ще бъде битка. Ще бъде интересно“, добави националният селекционер.

„От една страна плейофите е хубаво да се играят в по-големи зали. Волейболът има нужда от пространство. Аз не говоря само за вместимост за хората. Волейболът е красив, когато топката оставка в игра. Когато топката се удря във всеки един ъгъл на залата, губи от своята атрактивност“, каза още Пламен Константинов.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти