България с много добри постижения на международен турнир по фигурно пързаляне в Италия

България с много добри постижения на международен турнир по фигурно пързаляне в Италия

Състезателката по фигурно пързаляне в отбора на Славия Даниела Станимирова завърши четвърта от 16 състезатели от цял свят на международно състезание по фигурно пързаляне в град Канацей, Италия. Това е голям успех за младата ни надежда, която се класира на трето място в своята категория BASIC NOVICES A II. GIRLS (1.7.2004 - 30.6.2005) на състезанията от веригата на European Criterium за сезон 2016/2017.



Даниела затвърди позицията си от миналогодишното издание на турнира и измести в класирането състезателки от Румъния, Словения, Италия, Полша, Гърция, Унгария, Германия и други страни. На състезанието българският талант постигна личен рекорд с оценка 34.60, който е най-добрият и до момента. Огромна заслуга за успеха и има треньорката и Оксана Потдикова, която изненада публиката с ново съчетание на леда, изпълнено от младия ни състезател. Даниела и едно от децата спортни таланти на България номинирани от фондацията на Димитър Бербатов допринесли с успехи в сферата на спорта за сезон 2015/2016 г.



Освен Даниела, сред другите българчета, взели участие на турнира, се открои и името на Лиа Любенова. Макар и едва 7-годишина, Лиа за първи път излиза на международно състезание и взима една от предните позиции в категорията CHICKS II. GIRLS (1.7.2009 and younger).

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти