"Лидерът" Неймар се прицели в постижение на Ривалдо

"Лидерът" Неймар се прицели в постижение на Ривалдо

Бразилската перла на Барселона Неймар е на път да се превърне в третия представител на тази държава, който има на сметката си 100 гола с екипа на "блаугранас".

Базираните в Каталуния вестници "Мундо Депортиво" и "Спорт" са поставили именно Неймар на първите си страници с анонса "Лидерът Неймар".

Изданията обръщат внимание, че в отсъствието на Лионел Меси именно бразилецът ще трябва да поеме водаческата роля в състава в гостуването на Гранада от 29 кръг на Примера дивисион. Неймар може да стане третият бразилец с поне 100 гола за Барса във всички турнири, като преди него с такова постижение са се хвалили Ривалдо и Еваристо де Маседо.
Първият от гореспоменатите носи екипа на каталунците между 1997 и 2002 година, като през 1999 получи Златната топка на "Франс Футбол". Той е двукратен шампион с Барселона, а има спечелени и Купата на краля и Суперкупата на УЕФА.
Еваристо също е двукратен шампион с "блаугранас" през 1959 и 1960 година, но през 63-а и 64-а печели Примера дивисион с екипа на кръвния враг Реал Мадрид.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти