Дейвис детронира Реа в третия кръг от Супербайк, пламъци за Форес (видео)

Дейвис детронира Реа в третия кръг от Супербайк, пламъци за Форес (видео)

Пилотът на Ducati Час Дейвис спря победната серия на Джонатан Реа при второто състезание от третия кръг в Световния супербайк шампионат на испанската писта "Арагон". Той трябваше да старира от доста задна позиция след като в първото състезание катастрофира, държейки лидерското място, и не успя да запише точки.

Първото състезание за уикенда бе пета поредна победа за Реа. От инцидента на Дейвис се възползва и неговият съотборник Марко Меландри, който финишира втори, а зад него на подиума се качи болния Том Сайкс. Двамата пилоти на Yamaha Алекс Лоус и Михаел ван дер Марк останаха на четвърта и пета позиция, като първият стартира от полпозишън в неделя според новите правила за стартовата подредба.

В последните обиколки се случи и притеснителен инцидент. След леко падане в предните обиколки за Шави Форес, задната част на мотоциклета му Ducati Panigale R се възпламени, като за щастие Форес не пострада сериозно. Той участва и във второто състезание, където възстановен от драмата си, финишира шести. 

В неделното състезание след едва първите три обиколки Реа поведе след като бе стартирал девети, но с битка в последните етапи на състезанието бе детрониран от Час Дейвис.

Следващият кръг от Супербайк шампионата е насрочен за 28 - 30 април в Холандия.

Снимки: WorldSBK

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти