Деко Григоров: Сега в Холандия ни гледат по друг начин

Деко Григоров: Сега в Холандия ни гледат по друг начин
Днешният 3 април е почивен ден за Европейското първенство по волейбол за девойки под 18 години, което се повежда в холандския град Арнем. Младите националки на България, водени от Страхил Балов направиха сутрешна тренировка, като разпускат след тежките първи два мача, в които записаха две победи - първо надиграха домакините от Холандия с 3:1, а впоследствие и Турция с 3:2 гейма.
 
"Сега на нас гледат по друг начин. Поздравяват ни, търсят контакти с нас. Заслужихме уважението на всички участници в Европейското първенство", коментира за BGvolleyball.com изпълнителният директор на ВК Казанлък Деко Григоров, който е един от водачите в българската група в холандския град Арнем.
 
"Смятаха ни за аутсайдер в началото, а сега сме отбор, будещ възхищение и респект. С тези две победи се превърнахме в приятната изненада на шампионата. Особено ситуацията се промени след победата над Турция. Колегите от турския щаб ни поздравяват. Заявиха ни, че нашите момичета са искали повече победата от техните и затова са я взели", коментира още Деко Григоров.
 
"Имаме много добър. Именно тази сплотеност е разковничето за нашите успехи. Треньорът Страхил Балов още повече ги обединява и ги мотивира до краен предел. От години мечтая да видя такъв колектив. Имаме талантливо поколение и се надявам да направим още такива успехи на Европейското първенство и да завършим с нещо значимо на шампионата".
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти