Хоумрън в 11-ия ининг реши "птичето" дерби в Балтимор (видео)

Хоумрън в 11-ия ининг реши "птичето" дерби в Балтимор (видео)

Марк Тръмбоу удари хоумрън в 11-ия ининг и донесе на Балтимор Ориолс домакинска победа с 3:2 над Торонто Блу Джейс в първия мач и за двата тима от новия сезон в МЛБ. "Птичето" дерби от Източната дивизия на Американската лига се игра тази нощ пред 45 667 зрители на разпродадения ст. "Ориол Парк ет Кемдън Ярдс" в сърцето на Мериленд.

Двубоят бе повторение на миналогодишния "уайлд кард" сблъсък между двата тима, по ирония на съдбата приключил също с хоумрън в 11-ия ининг, но в полза на "сините сойки" на техния ст. "Роджърс Сентър" в Канада. Макар и в лишена от подобен залог среща, сега "скорците" взеха реванш на своя територия в САЩ.

"Все пак чувството беше подобно. Радостен съм, че тази битка приключи в наша полза. Бяхме достатъчно уверени, че ако получим достатъчно шансове, ще съумеем да нанесем щети на противника. Просто съм щастлив, че успях да пробия и да прибера всички у дома", сподели щастливият Тръмбоу, който миналия сезон завърши като №1 в Мейджър лийг с 47 хоумръна.

Нощес Тръмбоу наказа риливъра на Торонто Джейсън Грили (L 0-1) с изстрел над оградата при 2 аута и 2 страйка във втората допълнителна част. Петият питчер на Балтимор за вечерта – Тайлър Уилсън (W 1-0), хвърля само един ининг и получи победата заради чистата защита в отварянето на 11-ия.

Редовните 9 ининга приключиха при резултат 2:2, след като домакините поведоха с 2:0 след сингъл на Крис Дейвис и дабъл на Тръмбоу в 3-тия, а гостите изравниха с разходка при пълни бази на Кендрис Моралес в 5-ия и двоен хит на Есекиел Карера в 6-ия.

"Това е едно от местата, където не се чувстваш комфортно, когато те имат последното нападение – призна мениджърът на Блу Джейс Джон Гибънс. – Ориолс може би е най-мощно батиращият отбор, от горе до долу в реда. Така че те могат често да правят това у дома."



Балтимор Ориолс - Торонто Блу Джейс 3:2 (11 ининга)

      ст. "Кемдън Ярдс"       
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
10 11   R  
  H
 E
      ТОРОНТО   
 0 
 0
 0 
 0
 1 
 1
 0 
 0
 0 
 0  0   2
 11 
 0
      БАЛТИМОР   
 0
 0 
 2
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0  1   3
  9
 0 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 3 АПРИЛ:

Американска лига

Чикаго Уайт Сокс - Детройт Тайгърс

отложен

Минесота Туинс - Канзас Сити Роялс

7:1

Тексас Рейнджърс - Кливланд Индиънс

5:8

Хюстън Астрос - Сиатъл Маринърс

3:0

Оукланд Атлетикс - Лос Анджелис Ейнджълс

4:2

Национална лига

Ню Йорк Метс - Атланта Брейвс

6:0

Вашингтон Нешънълс - Маями Марлинс

4:2

Милуоки Бруърс - Колорадо Рокис

5:7

Лос Анджелис Доджърс - Сан Диего Падрес

14:3

Синсинати Редс - Филаделфия Филис

3:4

Интерлига

Бостън Ред Сокс - Питсбърг Пайрътс

5:3

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти